HELMINK GROEN

Boomkwekerij & Hoveniersbedrijf


Boomkwekerij 

Spillenteelt in sleuvenpot

Op uw verzoek veredelen en telen wij laan- en sierbomen. Onze vakkennis zorgt voor hoge kwaliteit spillen met een gegarandeerd rechte stam.

De luchtsnoei van het potsysteem beperkt de worteldraaiing en zorgt voor een beter vertakt wortelgestel. Het gebruikte substraat zorgt voor gelijkwaardige groei, waardoor onderling kwaliteitsverschil nauwelijks aanwezig is. Wij kiezen voor natuurlijke groei in de buitenlucht, zodat de spil sterk en weerbaar wordt.

Tijdens deze één jaar durende teeltwijze kweken wij enten, stekken en zaailingen op aanvraag tot kwalitatief hoogwaardige spillen. De opgeleverde producten kunnen vervolgens hun groei voortzetten in de vollegrond of in grotere potten.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met Harry Helmink.


Houd onze website in de gaten voor de actuele voorraad. Voor bestellingen, reserveringen en offertes op maat kunt u contact met ons opnemen via: info@helminkgroen.nl

Voorraadlijst Boomkwekerij Helmink Groen 2018-2019


In het filmpje hierboven is goed te zien wat de luchtsnoei van de sleuvenpot doet met het wortelgestel. Een optimaal wortelgestel zonder draaiwortels!